Simone

Ensemble

Simone is woonachtig in Leeuwarden en studeert filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen, een heel theoretische studie waarbij kritisch nadenken en helder argumenteren centraal staan. Haar creatieve ei kan ze kwijt in musicals. “Als kind had ik een videoband van de Studio 100-musical Doornroosje. Die heb ik zó vaak gekeken! Sindsdien ben ik groot musicalfan.”  

Vorig jaar speelde ze als lid van het ensemble mee in de musical Oorlogswinter. Dat was een pittig stuk met een krachtige boodschap: nooit meer oorlog. Ciske de Rat is een totaal ander verhaal. “Ciske is voor mij een musical die het belang van empathie onderschrijft. Het is heel makkelijk om iemands handelingen af te keuren, maar het is belangrijk oog te hebben voor de omstandigheden van waaruit iemand handelt. Ciske doet soms dingen die echt niet door de beugel kunnen. Maar zie je zijn thuissituatie, kun je niet anders dan met hem meevoelen.” 

 Ze hoopt een carrière op te bouwen in de theaterwereld. Ze geniet met volle teugen van het meespelen in deze musical. “Ik vind het heel bijzonder en uitdagend om de hele voorstelling op het podium te staan. Je moet de energie erin houden en met elkaar meebewegen met de verhaallijn.”