Verhaal

Ciske de Rat – naar de trilogie van Piet Bakker

Ciske de Rat is het verhaal van het bekende en geliefde straatjochie uit de Jordaan, dat pas leert wat orde en regelmaat is als hij in de klas komt bij meester Bruijs. Ciske groeit op vertelt de lotgevallen van de kwajongen die door een fatale samenloop van omstandigheden naar de tuchtschool wordt gestuurd. In Cis de man vecht de Rat, inmiddels volwassenen, voor zijn vaderland en krijgt hij de kans om zijn misdaad dubbel en dwars goed te maken.

De journalist en schrijver Piet Bakker (1897-1960, geboren als Pieter Oege, werd beroemd met zijn Ciske-romans, waarin zijn verteltalent en sociale betrokkenheid duidelijk opvielen.  De trilogie werd in vele talen vertaald, tweemaal verfilmd en als musical opgevoerd.

Ruim twintig jaar geleden stal Danny de Munk als Ciske de harten van het Nederlandse bioscooppubliek. In Ciske- de musical (van Joop van den Ende Theaterproducties) kruipt hij weer in de huid van Ciske, nu als volwassen man. De musicalbewerking is van André Breedband en Maurice Wijnen. Henny Vrienten schreef de muziek.

 

Nieuwsbrief

Ik word graag op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en feitjes van Ciske de Rat- De Musical en producent Elzer Producties.