Welmoed

Tante Jans

Welmoed (31) heeft vorig jaar meegedaan aan Oorlogswinter waar ze de rol van Aaf mocht spelen. Een jonge meid die het leven ontdekt en verliefd wordt op de oorlogsheld Michiel. Daarnaast volgt ze al een aantal jaren verschillende theater- en zanglessen bij Elzer Educatie. 

“Dat ik tante Jans mag spelen kan ik soms nog steeds niet helemaal geloven. Een prachtige rol, waar ik invulling aan mag geven! Tante Jans neemt Ciske onder haar vleugels. Dat snap ik helemaal, dat had ik waarschijnlijk in het echte leven ook gedaan, en gezegd: “Kom maar bij mij”. Eén van de overeenkomsten tussen mij en Jans, maar er zijn ook zeker verschillen. Tante Jans heeft haar zaakjes goed op orde en is een gestructureerde vrouw. Ik kan soms best chaotisch zijn! Ik vind het geweldig om dit allemaal uit te zoeken en me volledig te verdiepen in het karakter van een stuk. Om hier dan vervolgens een goede en geloofwaardige Tante Jans mee neer te zetten.

Het repeteren met elkaar is voor mij elke keer weer een feest! Ik geniet écht van al het talent om mij heen en van het proces om samen tot iets moois te komen. Het verhaal van Ciske blijft ontroerend mooi. Maar deze voorstelling van Elzer Producties is écht uniek. Met een artistieke draai, op een geweldige locatie mét een live orkest. Kippenvel gegarandeerd.”